گردشگر، مخرب آثار فرهنگي نيست

به گزارش ميراث آريا(chtn) «مسعود علويان صدر» در نشست علمي همايش دستاوردهاي پايگاه پارسه- پاسارگاد گفت: فرهنگسازي در حوزه مراقبت از آثار فرهنگي با حضور مردم امکان‌پذير است.

به گفته وي ضروري است اطلاع‌رساني در عرصه و امنيت و حفاظت از آثار تاريخي و فرهنگي به صورت همگاني صورت گيرد.

«علويان صدر» با اشاره به اين که در حفاظت از آثار تاريخي نسبت به 10 سال گذشته وضعيت مطلوب‌تري داريم اظهار داشت: با توجه به اين که همواره شاهد افزايش حضور گردشگران در اماکن تاريخي هستيم از اين رو براي حفاظت از اين آثار نيازمند برنامه‌ريزي‌هاي ويژه‌اي نيز هستيم.

وي با تأکيد بر اينکه آثار تاريخي سرمايه ملي محسوب مي‌شوند اظهار داشت: ضروري است از تمامي فرصت‌هايي که به دليل وجود چنين آثاري در کشور ايجاد شده نهايت بهره را ببريم.

معاون سازمان ميراث‌فرهنگي کشور در ادامه اضافه کرد: بايد فرصت توسعه امور فرهنگي را در مجموعه جهاني پارسه- پاسارگاد فراهم کرد.

وي گفت: فرهنگسازي و اجراي برنامه‌هاي فرهنگي وظيفه يک ارگان خاص نيست بلکه نيازمند بسيج همگاني است و مي‌طلبد فرهنگ فاخر ايراني به درستي به همگان معرفي شود.

«علويان صدر» همچنين با اشاره به پرونده‌هاي آثار، در فهرست ثبت جهاني و ملي تصريح کرد: زماني که يک اثر فرهنگي در فهرست ثبت جاي مي‌گيرد تکليفي ايجاد مي‌شود که بايد به درستي به آن عمل شود.

وي در ادامه به مستندسازي‌هاي مؤثر و موفقي که در سايت جهاني پارسه- پاسارگاد انجام شده است اشاره کرد و افزود: در اين پايگاه جهاني از تمامي ظرفيت‌ها و توان کارشناسان بومي و ملي و بين‌المللي استفاده شده به طوري که اين پايگاه جهاني پژوهشگاهي مملو از متخصصين است.

معاون سازمان ميراث‌فرهنگي کشور با بيان اين که يک شبه نمي‌توان يک سازه تاريخي را به صورت علمي مرمت کرد گفت: براي تمامي فعل و انفعالاتي که در سايتي چون پارسه صورت مي‌گيرد راهکارهاي علمي و اصولي ارائه شده است.


/119

انتهای پیام/

کد خبر 1390092036